Bij de start te Leuven op 21 juli 2013

Bij de start te Leuven op 21 juli 2013

woensdag 29 mei 2013

Geloofsbrief - Credential

Stempelboekje.
Het bewijs dat je de Camino gestapt of gefietst heb wordt je bij aankomst afgeleverd in de vorm van een Compostela. Je moet wel kunnen aantonen dat je minstens 100 km gestapt hebt, of minstens 300 km gefietst hebt. Dit bewijs wordt geleverd door de stempels in het stempelboekje. Om aan zo'n stempelboekje te geraken dien je lid te worden van het "Vlaams genootschap van Santiago de Compostela". Mits het storten van  35 EUR en een aanvraag naar deze vereniging krijg je 8 dagen later dit boekje, samen met je Geloofsbrief.

Waarom?
Waarom hebben de pelgrims een geloofsbrief nodig? Deze openen deuren bij de geestelijke en wereldlijke overheid in soms moeilijke gevallen. Deze Credential geeft je een aanbeveling om in refugio's, kloosters en andere dergelijke instellingen onderdak te krijgen.
Geloofsbrief
Vermits Govaka zorgt voor onderkomen, kun je die Geloofsbrief rustig thuis laten. Het stempelboekje daarentegen dien je dagelijks te laten afstempelen in hotels, kerken, kloosters, gemeentehuizen, bars, en alles wat ook maar een stempel wil zetten. Dit jobke wordt door Marcel (van de vrachtwagen) met veel ijver en overtuigingskracht voor jou geregeld.
Mijn stempelboekje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten