Bij de start te Leuven op 21 juli 2013

Bij de start te Leuven op 21 juli 2013

maandag 20 mei 2013

Informatiebijeenkomst te Geel.

Zoektocht naar Geel Elsum.
Een grote algemene informatiebijeenkomst voor alle Compostelareizen werd georganiseerd op vrijdag 17 mei te Geel. Dat de Kempen nog veel inspanningen moet leveren in de 21ste eeuw werd duidelijk voor al de deelnemers die uit het westen kwamen. Afrit 23, Geel-West was afgesloten! Voor velen een excuus om flink te laat te komen op de voorafgaande viering. Men diende immers Geel Oost te vinden en dan was het zoeken om Geel-Elsum te vinden.
Jef Wauters tijdens de bezinningsviering.
Het werd een informatie bijeenkomst voor al de verschillende groepen die dit jaar naar Compostela zullen reizen met ongeveer 150 deelnemers: de 2 groepen die vanuit Leuven zullen fietsen, een groep die vanuit St Jean Pied de Port vertrekt, de recreanten, wandelaars, cultuurzoekers. Deelnemers en hun partners die thuis zullen meeleven.

Viering
Jef Wauters en Marcel De Vries hielden voorafgaand een viering met religieuze duiding van deze pelgrimstocht.  Een thema dat benadrukt werd:

Als je snel
vooruit wil gaan
ga alleen.

Als je ver wil gaan,
ga met anderen.
St Jacobsschelp met boodschap.
Buffet
Om het geheel verteerbaar te maken was er een aperitief en hapjesbuffet.
Rik tijdens de opening.
Arnout Hauben.
Deze reporter gaf dan een gesmaakte voorstelling van zijn TV-reportage.  Enkele onderwerpen: hoeveel wegen leiden naar Compostela, hoeveel pelgrims in 2010 (272.135), hoeveel zonden worden vergeven tijdens een heilig jaar en in een niet-heilig jaar, vanwaar komt de pelgrim, hoeveel te voet, per fiets, waarom, hoe verjaagt men woeste honden... Het was een leuke en gesmaakte presentatie.
Aandachtige toeschouwers tijdens presentatie van Arnaut Hauben
Enkele experts bespreken hun te volgen tactiek.
Arnaut Hauben tijdens het signeren van zijn boeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten