Bij de start te Leuven op 21 juli 2013

Bij de start te Leuven op 21 juli 2013

donderdag 25 juli 2013

Dag 5: Montluçon - Aubazine

Het blijft heet: 36°
Volgens ons roadbook, wordt dit een koninginnenrit genoemd. Over de 200 km en bijna 2.500 hoogtemeters worden er aangekondigd. De profs in de TdF kenden zulke lange zware etappes enkel in de EPO tijd. Met de huidige zware controles en een strenge UCI is dat nu oppassen. Je weet maar nooit of Govaka controleurs in de rangen heeft. Maar wij zijn zuiver: we rijden op CocaCola en bananen en koeken die de begeleiding ons toestopt.
BMC -Team heeft de controle.
Er wordt gereden op een hoogteplateau van ongeveer 800 meters waarvan het plateau van Millevaches in de Limousin enigszins bekend is. Na 200 km fietsen door de Auvergne en de Limousin aangekomen in Aubazine. De heuvels aan de rand van het Massive Central maakten deze 5de rit best pittig.
Na een lunchpauze, terug aan de start voor het vervolg.
Aubazine
Aubazine is een klein dorpje in het departement van de Corrèze in de regio Limousin. We logeren in het Hotel du Coiroux in de buurt van Brive-la-Gaillarde.
Dit hotel wordt bereikt na nog een laatste lastige beklimming. Na 190 km en met bijna 2.400m klimwerk, bij temperatuur tot 36° is dit een zware finale. De beklimming wordt in groep gereden.
Je zou haast denken dat men de hotels uitkiest om je nog eens gauw te pesten. Gelukkig wordt het leed verzacht met een pilsje aan de camion.

Dirk is jarig.
Dirk viert zijn verjaardag tijdens deze pelgrimage. Het voorste cijfer van zijn leeftijd verandert.

Dirk met zijn vrouwtje Lieve hebben samen iets te vieren.
Tijdens aperitief/receptie wordt dit door Govaka niet vergeten. Met enkele flessen Cava delen alle medefietsers in deze vreugde.
Dirk en Lieve tijdens de verjaardagsreceptie.
Het hotel is prachtig gelegen. De ligging is de mooiste tot nog toe. Men heeft er een prachtig mooi zicht op de vallei en de omgeving.

Het hotel te Aubazine.
Wegens de hitte wordt het avondeten buiten opgediend onder de bomen.
BMC heeft het ploegspel in de benen, of in de handen.
Ritgegevens:
Vertrek Montluçon:   08.00 hr
Aankomst Aubazine: 19.05
Afstand:                     197,4 km
Hoogtemeters:            2.414 m
Totale afstand:           890 km
Temperatuur:              gemiddeld 29° - Max. 36°

Profiel van de rit: Montluçon - Aubazine

Temperatuurverloop: Montluçon - Aubazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten