Bij de start te Leuven op 21 juli 2013

Bij de start te Leuven op 21 juli 2013

maandag 22 juli 2013

Dag 2: Sedan – Troyes

We vertrokken onder een stralend blauwe hemel bij een temperatuur die om 08.00 hr s 'morgens reeds 20° bedroeg. Deze rit werd beschreven als een overgangsrit. De betekenis hiervan is me niet duidelijk. Het zou moeten betekenen dat er geen lange steile beklimmingen onder de wielen komen. Na een stukje Ardennen kwamen we in de Champagne streek.
Marc aan het stuur van zijn vrachtwagen. Hier in Sedan

Sedan - 08.00 hr voor de start van de 2de rit.

Sedan, 08.00 hr klaar voor de rit naar Troyes.
Bij het buitenrijden van Sedan kregen we direct een opwarmertje met een stijging van120m. Om de Maasvallei uit te geraken, eventjes klimmen. Gelukkig bij een matige temperatuur van 20°. Zoals vooraf beschreven, steeds op en af.
Vooral de hitte maakte deze rit loodzwaar. Buiten de eentonige lange afstanden liep de temperatuur geleidelijk op tot een max. van 41°. Gelukkig hadden we voldoende te drinken. Volgens de begeleiders verbruikten we 180 l. frisdranken en water.
Ergens op de eindeloze glooiende wegen in de Champagne-Ardennes regio. 
Na 75 km staat er een oorlogsmonument ter herdenking aan 10.000 gesneuvelden tijdens WO I, te Sommepy-Tahure in het  departement Marne.
Monument ter ere aan onze helden.
Eindeloze velden met glooiende hellingen, zover je maar kunt kijken. We doorkruisten de departementen: Ardennes, Marne en Aube.
Eindeloze glooiende wegen, op en af, overgangsrit?
Logies
Na 201 km fietsen in deze hitte was het een verademing om te Troyes te logeren in het 4* hotel Mercure. De airconditioning kon ons een beetje verkoelen. Het avonddiner was in een nabijgelegen restaurant.  Hotel: Mercure Troyes Centre.  Het was even schrikken bij het zien van de kamerprijs: 175€/kamer zonder ontbijt.


Ritgegevens:
Afstand:                       201 km   - Totaal 382 km na 2 dagen.
Gemiddelde snelheid :  25 km/hr
Hoogtemeters:             1.423m
Vertrek Sedan:             08.00hr
Aankomst Troyes:         18.40 hr
Temperatuur:               Tot 41° !!!


Sedan - Troyes

Profiel Sedan - Troyes - Steeds op en af - Relatief plat?
Temperatuurverloop 22 juli - Sedan - Troyes  - Max. 41°


Geen opmerkingen:

Een reactie posten